Journée européenne des langues Institut d'Etudes Valenciennes

Une année de plus, à l’occasion de la Journée européenne des langues, l’Institut d’études valenciennes et le Centre aragonais de Valence organisent une rencontre culturelle où seront lus des poèmes et des contes folkloriques; entre autres, les langues aragonaise, provençale, valencienne et napolitaine seront représentées.

Réclamation pour la réouverture de la ligne Canfranc-Oloron

Ce dimanche 14 juillet, les actions de protestation de la réouverture de la ligne de chemin de fer Canfranc-Oloron sont célébrées. De l’Institut d’études valenciennes, nous soutenons cette affirmation, car les Valenciens nous donneraient une connexion rapide avec l’Europe. Nous nous associons à la dénonciation pour le désintérêt que chaque gouvernement de l'administration centrale de l'État a eu à l'égard de cette infrastructure et de son manque d'investissement.

"El tercerviisme en la Valencia contemporanea" per Sandra Ombuena

El proxim dijous 20 de juny tindra lloc l'ultima acitivitat del Curs de Cultura Valenciana 2018-2019, en esta ocasio l'historiadora Sandra Ombuena abordarà el tema "El tercerviisme en la Valencia contemporanea".  Esta tematica ha segut poc tractada per el valencianisme, es necessari fer una reflexio sobre este fenomen. ¿Per que surgix? ¿En quins objectius? ¿La seua aparicio es casual?

Com sempre la cita sera a les 18:30 en la seu del GAV en el carrer Julià Penya nº 3 de Valencia.

 

"La llengua valenciana en el sigle XIII: caracterisacio a traves dels documents coetaneus" per Miquel A. Lledó

Este dijous, 6 de juny, tindra lloc la tercera conferencia del modul C del Curs de Cultura Valenciana, en esta ocasio Miquel A. Lledó parlara sobre "La llengua valenciana en el sigle XIII: caracterisacio a traves dels documents coetaneus". El ponent abordara la caracterisacio de la llengua valenciana en un epoca tan primerenca com el sigle XIII.

Com sempre l'activitas sera a les 18:30 en la seu del GAV en el carrer Julià Peña, 3 de Valencia, i l'entrada es lliure.

"El valencianisme: orige, desenroll i actualitat" per Jesualt Masià i F. J. Mir

Este dijous, 23 de maig, tindra lloc la segon conferencia del modul C del Curs de Cultura Valenciana, en esta ocasio Jesualt Masià i F. J. Mir parlaran sobre "El valencianisme: orige, desenroll i actualitat". Es fara un repas al valencianisme del s. XX i a la situacio actual del valencianisme. Segur que els dos ponents no deixen a ningu indiferent. El valencianisme esta en un punt en el que necessita reflexio per a marcar estrategies que el convertixquen en transversal dins de la societat valenciana.

Pages