Language Selection

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Recents publications

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Title: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Price: 10€

Contact:

secretaria@inev.org

More information here

Environment, Sustainable Development and Health

 

Director: Ramón San Esteban Martínez This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


This section is the inheritance of the former Science section- founded on 1937 - and of the former Geography section - founded on 1980 -. The objectives and purposes are:

  • Scientific and environmental spreading of the natural patrimony of the Kingdom of Valencia
  • Awareness of the society, in general, through the respect of the environment, to maintain it and to enjoy it

 

 L'Institut i el Grup d'Accio Valencianista celebren el dia de l'arbre PDF Print E-mail
Written by Administrador   
Wednesday, 21 February 2018 08:19
No hi ha traduccio disponible

Este promix dissabte 24 de febrer l'Institut d'Estudis Valencians i el Grup d'Accio Valencianista celebrem el dia de l'arbre. Un any mes per a commemorar est event els membres, associats i simpatisants de les dos associacions anirem a fer una repoblacio d'arbres al Parc Natural de la Serra Calderona. Sera una activitat important que durem a cap per a concienciar-nos de l'importancia de la proteccio del nostre mig ambient. Durant la jornada, que es desenrollarà a lo llarc de tot el mati, podrem coneixer alguns aspectes de la formacio dels ecosistemes aixina com els mijos de proteccio i manteniment, la seua influencia en el canvi climatic i la seua interaccio en el mig rural. Tecnics de la Conselleria de Mig Ambient nos formaran sobre estes qüestions aixina com en el coneiximent de la flora i fauna de la zona. Enguany farem una repoblacio de carrasques i roures valencians.

Si t'agrada la naturalea, te sents compromes en el mig ambient i vols fer una accio que favorixca la conservacio del teu entorn vine este dissabte a la montanya.

Eixirem des d'el Palau de Congressos de Valencia (en l'aparcament - Pista d'Ademus) este dissabte 24 de febrer a les 10:00h.

Si esteu interessats en vindre acodiu al Palau de Congressos o contacteu en la direccio de correu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 
El territori valencià un lloc lliure de transgenics PDF Print E-mail
Written by Albert Cuadrado   
Saturday, 21 September 2013 16:57
No hi ha traduccio disponible

Segons el mapa publicat recentment online el territori valencià està lliure de cultius transgenics.

 


 

En juny de l'any 2013 l'associacio Amics de la Terra publicà la localisacio exacta dels camps a on s'ha solicitat experimentar en cultius transgenics en la peninsula en 2010, unes senyes fins ara secretes.

Son en total mes de cents parceles repartides en 63 municipis a on multinacionals com Monsanto, Syngenta, Bayer o Pioneer tenen planejat realisar experiments en dacsa, remolacha i cotó transgenic per a vore que tal funcionen. Amics de la Terra considera que els agricultors, veïns i ajuntaments tenen dret a coneixer la seua localisacio exacta, encara que resulte impossible poder protegir-se d'una contaminacio genetica i invisible cada volta mes generalisada.


Dien que anaven a respectar els espais protegits, pero era mentira. Diversos experiments de Monsanto en dacsa transgenica se troben en la Reserva de la Biosfera de la Taca Humida, en Daimiel, mentres que Syngenta preten provar fortuna en remolacha transgenica en una ZEPA (Zona Especial de Proteccio d'Aus) de Castella i Lleo.

 

Read more...
 
2011, nove any mes caloros PDF Print E-mail
Written by Mireya García   
Wednesday, 25 January 2012 18:28
No hi ha traduccio disponible

Segons les medicions de la temperatura mija global de la Terra realisades per l'Administracio Nacional d'Aeronautica i de l'Espai (NASA) 2011 fon el nove any mes caloros des de 1880. Este resultat confirma un any mes la tendencia a aumentar que s'observa en els ultims temps en els que nou dels deu anys mes calits s'han produït a partir de 2000.

 

 

Image 1. Representacio de les temperatures globals des de 1880 fins 2011. Com les emissions de gasos d'efecte hivernacul continuen aumentant s'espera que a llarc plaç les temperatures tambe ho facen. Image de Robert Simmon (NASA).

Read more...
 
L'aqüicultura valenciana. 2010 PDF Print E-mail
Written by Administrador   
Saturday, 03 December 2011 19:51
No hi ha traduccio disponible

Durant 2010 la produccio de l'industria aqüicola valenciana s'ha incrementat un 27% respecte a 2009. Exceptuant el cas de l'anguila (Anguilla anguilla), ha aumentat l'obtencio de totes les especies que tradicionalment han sigut cultivades en aigües valencianes.

Read more...
 
Cientifics valencians: Eduardo Primo Yúfera PDF Print E-mail
Written by Mireya García   
Wednesday, 23 November 2011 13:35
No hi ha traduccio disponible

Llicenciat en ciencies per l'Universitat de Valencia , la vida investigadora del professor Eduardo Primo Yúfera destaca en els camps de la quimica organica i de la agroalimentacio. Despres de llicenciar-se en Valencia (1941) es doctora en quimica en l'Universitat Complutense de Madrit (1944) i obte la plaça en 1947 com professor de quimica organica en l'Universitat de Valencia. En 1952 es trasllada a l'Universitat de Basilea (Suïssa) a on treballarà en Tadeus Reichstein, investigador de la quimica dels glucosits en propietats farmacologiques.

 

Image del professor Eduardo Primo Yúfera. Fotografia de Carles Francesc.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 1 of 6