Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci


La Biblioteca Valenciana presenta dos edicions facsimils de l'obra d'Ausias March PDF Imprimir E-mail
Escrit per Albert Cuadrado   
dimecres, 25 - agost - 2010 17:41

 

La Biblioteca Valenciana presentà el passat 24 d'agost del 2010 els facsimils de “Les Obres del valeros y estrenu cavaller vigil y elegantissim poeta Ausias March” (impresa per Carles Amoros en 1545 en Barcelona) i “Les obres del poeta... Ausias March” (realisada en Valladolit en 1555). Les dos estan incloses dins de les activitats en motiu del 550 aniversari de la mort del poeta valencià, commemorada en l'any 2009.

Estatua d'Ausias March en Gandia
Els dos facsimils presentats formen part d’un total de nou que editarà l'institucio i reflectixen l’exit de l’autor entre els llectors del sigle XVI, especialment el facsimil editat en Barcelona en 1545, ya que dos anys abans l’impressor Carles Amoros ya havia fet una atra edicio dels seus poemes.
Per a l'edicio s'han destinat al voltant de 24.000 euros en la realisacio de les dos obres (12.000 euros per a cadascuna), la tirada de la qual es de 700 eixemplars per obra. Gran part d’ells se posaran a la venda en l’objectiu de difondre l’obra del poeta i recuperar l'inversio realisada.

Fa alguns mesos es presentaren els facsimils de les edicions fetes en Valencia en 1539 i en Barcelona en 1543.

Les obres presentades inclouen una aproximacio biografica realisada per l’investigador Jaume J. Chiner, expert en March.

A banda, s'ha de senyalar que l’edicio vallisoletana de 1555 conta en dos poesies de Jorge de Montemayor en elogi del "divi Ausias", com ell mateix qualificà al poeta valencià.

Montemayor, cinc anys despres, en 1560, publicà en Valencia una traduccio de l’obra de March, i esta edicio dels poemes traduïts sera el següent facsimil que realise la Direccio General del Llibre, Archius i Biblioteques.

Tomba d'Ausias March en la Seu de Valencia ciutat