Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci


Mig ambient, desenroll sostenible i salut

 

Director: Ramón San Esteban Martínez Esta direccio electronica està protegida contra spam bots. Necessita activar JavaScript per a visualisar-la


Esta seccio es hereua de les antigues seccions Ciencia -fundades al 1937- i de Geografia -fundada al 1980-. Te com a objectius i finalitats:

  • Divulgacio cientifica i mig ambiental del patrimoni natural del Regne de Valencia

  • Conscienciacio de la societat, en general, pel respecte del mig ambient per tal de mantindre'l i fruir d'ell

 

 El territori valencià un lloc lliure de transgenics PDF Imprimir E-mail
Escrit per Albert Cuadrado   
dissabte, 21 - setembre - 2013 16:57

Segons el mapa publicat recentment online el territori valencià està lliure de cultius transgenics.

 


 

En juny de l'any 2013 l'associacio Amics de la Terra publicà la localisacio exacta dels camps a on s'ha solicitat experimentar en cultius transgenics en la peninsula en 2010, unes senyes fins ara secretes.

Son en total mes de cents parceles repartides en 63 municipis a on multinacionals com Monsanto, Syngenta, Bayer o Pioneer tenen planejat realisar experiments en dacsa, remolacha i cotó transgenic per a vore que tal funcionen. Amics de la Terra considera que els agricultors, veïns i ajuntaments tenen dret a coneixer la seua localisacio exacta, encara que resulte impossible poder protegir-se d'una contaminacio genetica i invisible cada volta mes generalisada.


Dien que anaven a respectar els espais protegits, pero era mentira. Diversos experiments de Monsanto en dacsa transgenica se troben en la Reserva de la Biosfera de la Taca Humida, en Daimiel, mentres que Syngenta preten provar fortuna en remolacha transgenica en una ZEPA (Zona Especial de Proteccio d'Aus) de Castella i Lleo.

 

Llegir mes...
 
2011, nove any mes caloros PDF Imprimir E-mail
Escrit per Mireya García   
dimecres, 25 - giner - 2012 18:28

Segons les medicions de la temperatura mija global de la Terra realisades per l'Administracio Nacional d'Aeronautica i de l'Espai (NASA) 2011 fon el nove any mes caloros des de 1880. Este resultat confirma un any mes la tendencia a aumentar que s'observa en els ultims temps en els que nou dels deu anys mes calits s'han produït a partir de 2000.

 

 

Image 1. Representacio de les temperatures globals des de 1880 fins 2011. Com les emissions de gasos d'efecte hivernacul continuen aumentant s'espera que a llarc plaç les temperatures tambe ho facen. Image de Robert Simmon (NASA).

Llegir mes...
 
L'aqüicultura valenciana. 2010 PDF Imprimir E-mail
Escrit per Administrador   
dissabte, 3 - decembre - 2011 19:51

Durant 2010 la produccio de l'industria aqüicola valenciana s'ha incrementat un 27% respecte a 2009. Exceptuant el cas de l'anguila (Anguilla anguilla), ha aumentat l'obtencio de totes les especies que tradicionalment han sigut cultivades en aigües valencianes.

Llegir mes...
 
Cientifics valencians: Eduardo Primo Yúfera PDF Imprimir E-mail
Escrit per Mireya García   
dimecres, 23 - novembre - 2011 13:35

Llicenciat en ciencies per l'Universitat de Valencia , la vida investigadora del professor Eduardo Primo Yúfera destaca en els camps de la quimica organica i de la agroalimentacio. Despres de llicenciar-se en Valencia (1941) es doctora en quimica en l'Universitat Complutense de Madrit (1944) i obte la plaça en 1947 com professor de quimica organica en l'Universitat de Valencia. En 1952 es trasllada a l'Universitat de Basilea (Suïssa) a on treballarà en Tadeus Reichstein, investigador de la quimica dels glucosits en propietats farmacologiques.

 

Image del professor Eduardo Primo Yúfera. Fotografia de Carles Francesc.

Llegir mes...
 
L'efecte reserva sobre la llangosta roja PDF Imprimir E-mail
Escrit per Mireya Garcia   
divendres, 28 - octubre - 2011 15:07

L'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) publica uns resultats positius sobre l'influencia de les reserves marines sobre les poblacions de llangosta roja (Palinurus elephas). El treball s'ha basat en l'analisis de  les arees protejides de la Reserva Marina de les Illes Columbretes i te per titul "Efecto reserva sobre los recursos marinos de la Reserva Marina de las Islas Columbretes (RMIC) y su entorno".

Image 1. La llangosta roja es un crustaceu mari bentonic, viu en zones rocoses, arenoses i de forma solitaria. Es distribuïx per amples zones; en l'Atlantic oriental, des d'el sur de Noruega i les Illes Britaniques fins a Marroc. En el Mediterraneu es pot encontrar practicament en qualsevol zona a excepcio de la part mes oriental.

Llegir mes...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 Proxim > Final >>

Plana 1 de 6