Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci


Barak Obama aprova la realisacio de prospeccions de petroleu PDF Imprimir E-mail
Escrit per Miguel Rodrigo   
divendres, 2 - abril - 2010 22:17

 

 

El dimecres pasat, dia 31 de març, el president dels Estats Units anuncià que desbloquejarà la prohibicio de realisar prospeccions de gas i petroleu en les seues costes. Preten d’esta forma “mantindre l’independencia energetica del pais, sostindre el creiximent economic, crear llocs de treball i mantindre la competitivitat de les nostres empreses”.

 

Els treballs afectaran al litoral de Nova Yersey, Alaska, el Golf de Mexic i Florida. Els grups ecologistes nortamericans han criticat la decisio de Barak Obama que durant la campanya electoral s’havia opost ad este tipo d’accions. Finalisa d’esta manera una politica conservacionista que durava mes de vint anys.

Una plataforma petrolifera en el Golf de Mexic

 

"Hui anunciem l’expancio de l’exploracio en les costes, pero d’una forma que equilibra la necessitat de promoure fonts d’energia domestica i la necessitat de protegir els recursos naturals dels Estats Units" va dir Obama en la base aerea d’Andrews, a on presentà el nou caçabombarder F18 que utilisa biocombustible al 50%; va defendre el proyecte afegint que “utilisarém noves tecnologies que reduixen l’impacte de l’exploracio de petroleu” com una forma de tranquilisar als habitants de les zones a on es desenrollaran les exploracions. Anuncià que les zones turistiques prop de la mar no es voran afectades ya que els treballs tindran lloc a mes de 200 km mar adins, distancia que impedix que es vejen les instalacions petroliferes.

Al mateix temps que donava llum verda a les exploracions de combustibles fossils en l’ocea va voler contentar als votants mes concienciats en el mig ambient argumentant que el seu govern ha adoptat un compromis per “l’energia verda”. Va recordar el pla per a doblar la produccio d’energia solar i eolica i l’obligacio a les companyies d’automovils de millorar l’eficiencia energetica dels coches fabricats i anucià que el govern federal doblarà el numero de vehiculs hibrits.