Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci


¡Senyeres al balco! PDF Imprimir E-mail
Escrit per Frederic Garcia   
dimecres, 8 - octubre - 2014 11:24

L'Institut d'Estudis Valencians, juntament a les associacions Rogle Constanti Llombart, Colectiu Lluis Fullana, Plataforma Jovenil Valencianista, Convencio Valencianista i E.C.V. El Pilo, firmem este manifest reivindicatiu "Senyeres al balco" per ad este 9 d'Octubre:Senyeres al balco

La festa del 9 d’Octubre, des de ya fa anys, ha anat perdent el seu simbolisme historic i, mes encara, el caracter reivindicatiu que tingue en uns atres moments critics de la nostra historia. El poder politic l’ha convertida en un dia ludic, un dia d’anar a passejar en familia i participar, com a molt, en un ritual que es vol intrascendent i folcloric.

Nomes una recuperacio d’eixe sentit implicit de reivindicacio, que duya aparellada la festa del nostre dia nacional, ha de permetre recuperar la seua transcendencia i dotar esta jornada de la significacio que, no solament ve donada per l’efemeride historica que es rememora, sino que, sobre tot, li ve donada perque ha de ser el dia en que els valencians exteriorisem i fem patent la nostra voluntat de seguir sent un poble singular, una colectivitat que decidix ser valenciana per damunt de tot i que es vol fer present entre els pobles del mon; tota una serie de voluntats que han de posar-se de manifest tambe en el dia a dia.

 

Les entitats que recolzen est escrit fan una crida al Poble Valencià, a la ciutadania tota que el conforma, per a que, entre tots, convertim el 9 d’Octubre en eixa jornada de recòrt orgullos del nostre esplendit passat, pero tambe de reivindicacio d’un futur mes nostre. Es ara, quan travesem una profunda crisis economica, politica i institucional, quan se fa mes necessari que mai que la veu dels valencians es faça present en qualsevol foro i puga ser sentida i tinguda en conte. Es hora de recuperar el respecte que hem perdut gracies a certes actuacions i moltes inaccions dels nostres representants politics i d’unes atres classes dirigents d’esta societat, que han fet que estigam instalats en l’humiliacio permanent.

Sí, es hora de que en un unic clam, demanem, ¡exigim!, respecte a la nostra identitat i a la nostra idiosincracia, respecte a la nostra manera de vore i afrontar la vida, a la nostra historia i a la nostra particular llengua. Es moment de denunciar que se nos escorre economicament mentres se nos relega en inversions, que se nos margina com a colectiu. Es hora de que pugam prendre les nostres decisions politiques sense tuteles foranees, sense la pressio permanent d’un centralisme que nos asfixia, ¡es hora germans d’exigir justicia!

Si sents orgull de ser i sentir-te valencià, de ser i sentir-te valenciana, manifesta-ho participant en els actes que reivindiquen la nostra singularitat com a poble i, sobretot, davant del 9 d’Octubre penja el nostre simbol per excelencia, la Real Senyera, en el balco de ta casa; que ella siga la mostra tangible del teu compromis en una valenciania que hem de fer creixer demostrant-la dia a dia.

¡Valencians, valencianes,

Senyeres al balco!