Seleccio d'idioma

ValenciàEspañolEnglishFrench (Fr)

Publicacions recents

ELS CAVALLERS DEL REGNE DE VALENCIA

Titul: "Els cavallers del Regne de Valencia"

Preu: 10€

Contacte:

secretaria@inev.org

Mes informacio aci


Un homenage mereixcut PDF Imprimir E-mail
Escrit per Miguel Rodrigo   
dijous, 28 - giner - 2016 16:01

A lo llarc del dia d'ahir les entitats blasquistes recordaren al fenomenal escritor Vicente Blasco Ibáñez. Un grup de seguidors del procer valencià se reuniren pel mati en el cementeri de Valencia per a dedicar-li un mereixcut homenage. N'hi havien personalitats del mon de la cultura, familiars, admiradors de les seues noveles i simples seguidors blasquistes. Participaren tambe l'Asociación Vicente Blasco Ibáñez, la Fundacion Centro de Estudios Vicente Blasco Ibáñez i l'Institut d'Estudis Valencians. Es feu un breu parlament remarcant-se la importancia de Vicente Blasco per a la cultura i la politica del moment. Del seu moment i del nostre. Es de destacar entre les intervencions la de Fernando Millan, vice-president de l'Asociación Vicente Blasco Ibáñez, qui ademes de descriure breument l'importancia de l'escritor en ambits que van des de la lliteratura a la politica passant pel periodisme ha llamentat l'absencia dels maxims representants de l'Ajuntament de Valencia els quals un any mes han menyspreat la figura del noveliste valencià.


Retrat d'un jove Vicent Blasco Ibáñez. Casa Museo Vicente Blasco Ibáñez

 

Per la vesprada, en la Casa Museu Blasco Ibáñez, continuaren els actes en forma de llectura de poemes i fragments de noveles i contes de Blasco. Tambe es parlà de la seua activitat com a periodiste i sobre tot com a activiste republicà. Per a Fernando Millan, que explicà el significat dels conceptes d'IgualtatLlibertatFraternitat, n'hi han dos paraules que son clau en la vida de l'escritor: Republica i Valencia. Tambe fon interessant l'intervencio d'Ángel Sánchez, secretari de la Fundación Centro de Estudios Vicente Blasco Ibáñez, que feu una exposicio molt interessant sobre la intervencio de Blasco en el mon del cine com a guioniste i productor de pelicules.

Tambe en esta ocasio l'acte quedà orfe de representants institucionals. Forma d'actuar tan ridicula no sorpren a ningu pero produïx pena comprovar com una de les persones que mes fama ha donat a Valencia no siga reconegut com cal pel seu poble a traves de les institucions. Aço Vicent Blasco Ibáñez no s'ho mereix. I es que analisant nomes superficialment el contingut dels actuals plans d'estudi es penos vore com en els nostres centres educatius s'ensenye l'obra absolutament mediocre d'autors com Enric Valor o Joan Fuster, els qual no representen res lliterariament a nivell nacional i encara menys internacionalment, i que l'inmens treball de Vicent Blasco Ibáñez, d'innegable reconeiximent internacional estiga proscrit per l'ensenyança oficial. En tot cas a traves d'estes llinies els membres de l'Institut d'Estudis Valencians continuarém rendint homenage a l'intelectual valencià mes universal.